Este bine sa fii informat cand apelezi la servicii de inchirieri masini

„Knowledge is power” (Cunoasterea inseamna putere),
 Francis Bacon

informeaza-te cand inchirieri o masinaFiecare dintre noi trebuie sa aiba acces liber la surse de informatie alternative, pentru a putea fi contracarate influentele subiective ale specialistului in inchirieri masini.

Pe masura ce specialistul firmei de rent a car ne vorbeste despre cat de buna este masina care urmeaza sa ne-o inchirieze, cea care vrea el, nicidecum cea pe care o visam noi, despre caracteristicile tehnice, despre cat de buna este masina…imaginile derulate in fata ochilor te fac sa traiesti cu impresia ca e simplu sa alegi masina si ca este la fel de simplu si pentru tine la fel ca pentru specialistul din fata ta.

Procurandu-ne informatiile din cat mai multe surse, putem avea o imagine cat mai apropiata de realitate si putem alege in consecinta. Cineva care se uita direct in ochii interlocutorului, sta foarte aproape de acesta si vorbeste raspicat, reuseste foarte usor sa se impuna si sa emane incredere.

Niciodata nu trebuie sa acceptati un lucru ce vi se pare „ciudat” doar din cauza presiunii si a insistentelor celuilalt. In marea majoritate a cazurilor, o amanare este bine venita pentru judecarea la rece a situatiei. In acelasi timp, refuzul de a accepta neconditionat premisele impuse de cineva, cu aparenta de credibilitate sau competenta, va poate stimula increderea in propria dumneavoastra persoana,in ceea ce doriti sa inchiriati.

In tarile cu sistem concurential real, cei mai dibaci vanzatori nu se multumesc doar a-l determina pe client sa inchirieze unul dintre produsele oferite de ei, ci continua discutia pentru a-l convinge ca „a facut cea mai buna alegere”. In acest fel se creeaza o legatura subtila intre ei si cumparator, care il va determina pe acesta sa le devina client permanent.

In momentul in care simt ca omul este decis sa inchirieze o masina, ii prezinta mai multe sortimente, cu preturi din ce in ce mai ridicate si de calitate superioara, accentuand pe faptul ca „alegerea ii apartine”. Evident, au grija sa-i induca sentimentul ca posibilitatea de alegere se refera la ce anume sa inchirieze, nu la : daca sa inchirieze o masina ori nu. In cazul in care respectivul cumparator inclina sa ia o masina ieftina, ii prezinta calitatile suplimentare ale altor masini, dar mai scumpe, sugerandu-i ca depinde numai de el daca vrea sa inchirieze o masina mai putin performanta la un pret mic sau accepta sa dea cativa bani in plus pentru a avea o masina intr-adevar de calitate. Ce-i drept , in momentul in care alegi sa inchiriezi o masina mai scumpa si confortul este mai mare.

In anumite situatii, dealerul poate insista vehement asupra unei variante numai ca sa ne trezeasca suspiciunea si sa ne determine sa alegem o a doua posibilitate, favorabila pentru el. Testati-l, acceptandu-i varianta! Daca are un plan ascuns, va fi luat prin surprindere si se va da de gol.

In orice caz, ganditi-va ca aproape intotdeauna exista o solutie ce nu a fost luata in calcul. Poate fi chiar cea de care aveti nevoie.

Actionand, analizand, negociind, refuzand sa colaborati sub presiune, veti fi mult mai greu de influentat si veti termina alegand ceea ce ati vrut de la inceput.

In general, ori de cate ori sesizati ca o explicatie este neclara, ca unele generalitati sunt extrem de vagi, ca mesajele transmise de specialistul in inchirieri masini sunt confuze ori neconforme cu realitatea, inseamna ca „ceva nu merge”…si atunci va puteti alege o alta firma de inchirieri auto de la care sa inchiriati o masina. Alegerea va apartine…

2 comentarii la „Este bine sa fii informat cand apelezi la servicii de inchirieri masini

  1. Pingback: Blog Auto Grand – Inchirieri auto » Blog Archive Rent a car: ce alegi? » Blog Auto Grand - Inchirieri auto

  2. Pingback: Inchirieri microbuze in Bucuresti | Inchirieri auto

Comentariile sunt închise.