Masina second hand de la rent a car?

Rent2Buy-logoIn Statele Unite, incepand cu anul 2008 s-a amplificat un nou curent in comertul cu automobile si anume, comertul cu masini second hand provenind de la firmele de inchirieri auto (rent2buy).

Binenteles ca si in acest domeniu au aparut pareri pro si contra dar polemicile nu au facut decat sa amplifice fenomenul in urma caruia aproape orice muritor de rand cu un salariu acceptabil isi poate permite o masina foarte buna, poate chiar de lux la numai cateva mii de dolari.

Adeptii masinilor scoase din uz de catre companiile de rent a car au motive serioase si bine documentate sa fie multumiti de achizitiile lor.

La  prima vedere masinile second hand provenite de la aceste companii de inchirieri masini sunt masini cu un grad mare de uzura (sa ne gandim numai la faptul ca un drum de 60 mile -aprox 100km- este cum ar fi pentru un eurpoean un drum pana la cel mai apropiat mall) adica distantele sunt foarte mari si masinile au la bord zeci de mii de km in momentul in care  sunt scoase din uzul firmei de inchiriat autoturisme.

Cu toate acestea, companiile de rent a car intretin aceste autoturisme infinit mai bine decat o fac propietarii de masini. Acest lucru este specific atat micilor companii de inchirieri cat si celor mari, deoarece, mai ales in Statele Unite firmele fac tot posibilul de a respecta legea si de a fi pe placul clientilor: un client nemultumit poate provoca serioase “daune” imaginii companiei.

Probabil ca in acest domeniu companiile romanesti de inchirieri masini sunt printre putinele care au copiat aceste standarde, motiv pentru care si evenimentele rutiere provocate de astfel de masini sunt practice inexistente, starea lor tehnica fiind verificat in permanenta de service-uri autorizate de producatori, respectand normele acestora.

Una dintre companiile de inchirieri auto, Hertz, probabil cea mai mare companie de acest gen din lume, are constant un parc de masini de vanzare extrem de apreciate de cumparatori. Hertz vinde masinile folosite pentru activitatea de inchirieri cand acestea ajung in pragul a 50-60.000  de kilometrii dar asta in urma unei revizii tehnice solide oferind in acelasi timp o garantie de 12 luni si 12.000 de mile atat la motor cat si la transmisie.Masinile sunt puse in vanzare inca din perioada de inchiriere, pretul adapandu-se in permanenta in functie de uzura masinii si de kilometraj.

Multi dintre clientii acestui serviciu spun ca aceasta metoda de vanzare a masinilor este si un mijloc ecologic de reciclare a autoturismelor intarziind in acest mod deprecierea lor timpurie si depozitarea in asa numitele cimitire de masini.

Printre masinile vandute de Hertz intalnim chiar si masini extreme de appreciate, modele recente (2011-2012),  si de lux dar si masini din clasa economic.