Cum gasesti usor cazare, avion sau masina de inchiriat

cazare-avion-masinaMulte articole referitoare la turism, fie el turism de placere sau asa zisul turism de afaceri, ne invata cum sa gasim cat mai usor cazare ieftina sau masini de inchiriat ieftine sau cum sa gasim bilete foarte ieftine catre cele mai exotice destinatii.

Sa gasesti un serviciu convenabil de rent a car a devenit destul de usor in Romania, ultimul exemplu personal fiind chiar o ruda stabilita in Anglia si care zilele trecute, venind in tara neanuntata, a gasit masini de inchiriat in Bucuresti extreme de rapid, chiar daca nu a apelat la cunostintele din tara pentru acest lucru si fara sa apeleze la serviciile din aeroport, care, fie vorba intre noi, au niste preturi piperate iar conditiile de inchiriere nu sunt dintre cele mai bune.

Sfaturile pentru cautari de cazare, bilete de avion sau inchirieri de autoturisme au in general ceva in comun, pe langa recomandarile “din om in om” si anume cautarile pe siteurile de specialitate. Aceste cautari trebuiesc facute din timp pentru a avea acces la preturi mai mici si multe alte facilitate. Numai ca atunci cand suntem pusi in fata unei crize de timp sau al unei deplasari inopinate, de deplasare intr-o zona in care nu ai cunostinte, parteneri de afaceri sau pur si simplu esti pe fuga, ce facem?

Marea majoritate a oamenilor de afaceri precum si a turistilor detin cel putin un smartphone, un telefon intelligent si majoritatea au ca sistem de operare celebrul Android. Pentru Android exista numeroase aplicatii gratuite printre care si aplicatii de rent a car sau booking pentru cazare in fiecare oras important al Europei.

Cunostinta mea venita de la Londra a apelat tocmai la o astfel de aplicatie pentru a cauta o firma serioasa de rent a car in Bucuresti, astfel incat, chiar din timpul zborului a putut afla ce masina poate inchiria, la ce ora, la ce pret si de ce anume acte are nevoie pentru inchiriere.

Intr-un articol viitor va vom prezenta un top al acestor aplicatii de rent-a-car, marea lor majoritate fiind rezultatul unor firme de programare occidentale dar si a unor initiative particulare individuale ale unor programatori priceputi si pasionati.