Cu ce mijloc de transport sa calatoresti?

cu ce calatorestiCalatoriile sunt minunate modalitati de petrecere a timpului liber, indiferent ca avem la dispozitie  cateva ore sau chiar saptamani. Orice om isi doreste sa calatoreasca, sa cunoasca locuri, oameni si obiceiuri noi . La mare sau la munte, in tara sau in strainatate,pe timp de vara sau iarna, cu familia sau prietenii, oricum ar fi, calatoriile pot fi experiente de neuitat.

Planificarea unei vacante presupune multe aspecte, ar fi bine sa iti intocmesti o lista care sa cuprinda urmatoarele aspecte: destinatie, traseu, mijloace de transport si cazare.

Cum alegem mijloacele de transport potrivite, astfel incat experienta sa fie una placuta? Iata cateva dintre principalele modalitati de a calatori:

Cu avionul

Cand destinatia este una indepartata sau cand trebuie sa ajungi la destinatie intr-un timp cat mai scurt, cu siguranta cea mai buna optiune este avionul. Distantele mari sunt parcurse intr-un timp convenabil, dar preturile nu sunt intotdeauna accesibile pentru toti turistii. O solutie ar fi companiile low cost, insa acestea nu includ in programul lor anumite destinatii.

O calatorie cu avionul iti poate oferi senzatii tari, insa nu si prea multe imagini din locurile pe care le strabati. Uneori te gandesti cate locuri minunate strabati, insa tu nu le poti vedea.

Cu trenul

Pentru calatoriile in tara si chiar si pentru cele catre tarile vecine trenul este o varianta de luat in calcul. Preturile sunt mai accesibile decat in cazul unei calatorii cu avionul, insa un drum cu trenul poate fi destul de obositor. Rezervarea unei cusete de dormit este necesara pentru calatoriile pe distante mai mari.

O calatorie pe timpul zilei iti poate oferi imagini incantatoare ale locurilor strabatute, insa una pe timp de noapte nu este chiar ceea ce am numi o experienta de neuitat.

Cu autocarul

Deplasarea cu autocarul este una dintre modalitatile pe care turistii le aleg in special pentru preturile accesibile. Pe distante foarte mari insa, calatoria cu autocarul poate fi un adevarat calvar: oboseala, opriri si plecari dupa program, pozitia incomoda.Asadar confortul nu este punctul forte al acestui mijloc de transport.

Cu masina

Pentru calatoriile in tara sau chiar in tarile apropiate poti alege masina. Fie ca mergi cu masina personala, fie ca apelezi la o companie de inchirieri masini, un lucru e cert: masina iti ofera mobilitate, flexibilitate(iti poti alege traseul) si este o modalitate ieftina de a calatori. In plus te intoci acasa cu experiente din vacanta unice. Poti opri cand vrei, unde vrei pentru a te destinde sau pentru a imortaliza privelisti de vis.

Daca nu vrei sa pleci la drum cu autoturismul personal poti alege sistemul rent a car, masinile sunt asigurate, un motiv in minus de ingrijorare. Tie iti ramane doar sa te bucuri de vacanta!

Indiferent de modalitatea de transport aleasa, orice vacanta este o experienta unica!

Be Sociable, Share!