De ce sunt populare serviciile de rent-a-car?

carsNu mai este un secret faptul ca in urma cu 6 ani, criza economico-financiara a lovit din plin toate sectoarele economiei. Puterea de cumparare a oamenilor a scazut, iar timp de cativa ani, achizitia de imobiliare si de autoturisme a scazut drastic. Faptul ca nu se mai puteau contracta atat de usor credite, a afectat piata bunurilor de lung consum. Piata imobilara a suferit foarte mult, iar dezvoltatorii imobilari au trebuit sa abandoneze lucrarile incepute, sau sa le vanda sub pretul pe care si-l propusesera.

Foarte mult a fost afectata si piata automobilistica, pentru ca oamenii nu isi mai permiteau sa cumpere un autoturism sau sa il intretina. Cu toatea cestea, piata autovehiculelor second-hand a inceput sa creasca in aceasta perioada.

Insa, foarte multe persoane nu si-au permis nici macar o masina second-hand si au trebuit sa se adapteze situatiei financiare de atunci. Iar multe dintre persoane aveau nevoie de masini o buna parte din timp, pentru a se deplasa mai rapid pe distante mai lungi. Iar cum taxiul nu era o solutie, pentru ca de cele mai multe ori costa foarte mult, a aparut nevoia de inchieriere a unei masini.

Iar in felul acesta, piata inchirierilor de masini (rent a car) a inceput sa se extinda, spre bucuria tot mai multor persoane care se puteau bucura acum de confortul unei masini la preturi mai mici decat un taxi. Avantajul serviciilor de rent-a-car este faptul ca masina se afla la dispozitia clientului atata timp cat are nevoie, zi si noapte, fara a mai sta cu grija gasirii unui taxi. In felul acesta, se pot deplasa oricand doresc, pe orice ruta doresc si pot face oricate opriri vor.

Serviciile de rent-a-car sunt perfecte atat pentru persoanele care doresc sa viziteze o localitate, dar nu dispun de o masina personala, pentru persoanele care au o masina, dar momentan este fie in service, fie are nevoie un alt membru al familiei de ea si in multe alte situatii.

Preturile pentru serviciile de rent-a-car difera in functie de durata inchirierii, masina aleasa si multe altele, insa facand calculul la final, suma totala va fi mult mai mica decat daca s-ar inchiria taxiuri. Plus ca masina este permanent la dispozitia clientului.

Din fericire, in zilele noastre, firmele de rent-a-car sunt numeroase si puteti alege dintr-o multime de oferte, pe cea care vi se potriveste cel mai bine.