Rent a car in primul trimestru 2013

rent-a-car-trim-3Incet incet, afacerile cu masini de inchiriat incep sa isi revina dupa o perioada nu tocmai placuta generata de criza financiara.

Pe primul trimestru al acestui an societatile de rent-a-car au inregistrat un usor reviriment de 3-4% fata de aceiasi perioada a anului trecut si asta, paradoxal, nu datorita cetatenilor straini care sunt “buni” clienti ci datorata, la nivel national, de un apetit mai crescut pentru inchirieri auto al cetatenilor romani.

Afacerile cu autoturisme de inchiriat nu s-a dovedit in Romania o afacere prea profitabila inca de la inceputuri datorita in principal incompetentei conationalilor nostri pentru acest gen de servicii. Serviciile companiilor de rent-a-car au fost in schimb preferatele cetatenilor straini veniti in vizita in Romania precum si al diverselor companii care foloseau aceste servicii pentru deplasarile angajatilor sau in cazul inchirierilor de vanuri pentru team-buildinguri.

In contextul turismului de business companiile de rent a car au functionat in virtutea inertiei si dupa ce criza economica a inceput sa isi faca aparitia si in tara noastra, dar blocajele financiare le-au provocat si acestor societati ca si celor de leasing auto, daune irecuperabile.

Pentru a rezista acestor adevarate vicisitudini economice, firmele de inchirieri auto au cautat noi metode de consolidare a afacerilor, de multe ori unindu-se sau dezvoltand in paralel activitati conexe care sa le permita desfasurarea la nivel macar de avarie a activitatii de rent a car.

Orasele cu activitatea cea mai sustinuta in ofertele de rent-a-car sunt Bucuresti si Cluj, aceste oferte fiind fara doar si poate atat din punct de vedere al pretului dar si al calitatii, expresia unui nivel European.

Nu de putine ori, turistii straini raman surprinsi de calitatea serviciilor, a masinilor precum si datorita faptului ca firmele romanesti ofera autoturisme de inchiriat chiar din clasele superioare precum si oferte dintre cele mai variate, venicnd de foarte multe ori in intampinarea nevoilor clientilor, de la scaune pentru copii pana la dispozitive GPS gratuite, asistenta non-stop sau oferte speciale pentru inchirierile auto cu sofer.

Be Sociable, Share!