Tendinte 2014 – rent a car

rent-a-car-2014Daca anul 2013 nu a fost unul prea productiv nici pentru productia de automobile dar nici pentru inchirierile de masini, anul 2014 pare sa fie primul an in care analistii economici precum si firmele, principalii actori din piata asteapta un reviriment mult asteptat.

Cresterile asteptate de industria producatoare de autovehicule in vanzari se asteapta sa fie de cel putin 5 procente in timp ce sectorul de rent-a-car asteapta chiar cresteri ale inchirierilor de autoturisme de peste 10 %. Probabil ca aceste asteptari sunt putin exagerate desi mai multi indicatori economici par totusi sa le sustine.

Peste 400 de mii de unitati de autoturisme de productie romaneasca au fost vandute in anul ce tocmai a trecut, principalii “vinovati” fiind cele doua branduri de succes, Dacia si Ford. Ford B-Maxx, Dacia Sandero sau Duster fiind vedetele incontestabile ale anului ce tocmai s-a incheiat. Binenteles ca si piata inchirierilor auto va fi influentata de aceste cifre si nu numai in Romania. Conform statisticilor oficiale, dintre cele 402 084 de autoturisme autohtone,  363 778 au luat calea exportului.

Principalele firme de inchirieri auto din Germania, Franta sau Spania deja se orienteaza catre autoturismele produse in Romania. Masinile romanesti, confundate chiar de curand de catre o renumita publicatie americana cu robustele masini rusesti par a atrage tot mai mult atentia intregii lumi, calitatile lor in aceste vremuri de recesiune fiind extrem de apreciate de catre specialisti.

Principalele calitati urmarite de catre firmele de inchirieri de autoturisme sunt in principal, fiabilitatea, pretul si intretinerea. Se pare ca autoturismele romanesti sau produse in Romania indeplinesc toate exgentele pricipalelor firme de inchirieri auto, cum la fel de bine caliatile lor satisfac si persoanle fizice sau juridice care s-au vazut posesori ale unor masini care pe langa caracteristici de fiabilitate de exceptie au remarcat si costurile mici de intretinere in care se poate calcula si consumul mic de combustibil.

Vom vedea din ce in ce mai mult in Europa masini romanesti care deja sunt extrem de apreciate de catre posesorii lor, masini care impun respectul atat prin cele expuse mai sus dar si prin designul indraznet si modern, foarte placut. Acum circa un an o revista de specialitate din europa, publicatie extrem de respectabila, compara Dusterul cu un autoturism de teren care a facut istorie, respectiva revista denumindu-l “Hummerul romanesc”, si aceasta dupa serioase teste off-road.

De aceea credem ca masinile romanesti, ieftine, serioase si cinstite, masini in care poti avea incredere, masini pe care unii le cumpara iar altii le inchiriaza ieftin, vor avea un succes din ce in ce mai mare intr-o lume care s-a saturat sa cumpere scump doar imaginea unui brand.

Be Sociable, Share!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *