Inchiriaza masina viitorului

masina-viitoruluiDe cate ori nu ai inchiriat o masina pentru ca te grabeai sa ajungi la o intalnire de afaceri, iar pe drum tare ti-ai fi dorit sa poti sa mai recitesti inca o data contractul pe care urma sa il semnezi? De cate ori nu ti-ai fi dorit sa inchiriezi o masina cu sofer dar costurile acestui serviciu suplimentar nu se motivau?

In curand, se pare, companiile de rent-a-car vor avea in flotele lor auto si aceea masina cu sofer pe care ti-o doreai, de care aveai nevoie, masina de inchiriat perfecta cu soferul perfect. Soferul care nu doarme, nu are nevoie de apa sau mancare si, mai ales, nu produce accidente. Aceasta este masina pe care Google a testat-o in aceste zile si care se pare ca va deveni masina viitorului. Cei care au testat deja aceasta masina prototip sunt entuziasmati, calatoria intr-un astfel de autoturism fiind de departe o placere.

Probabil ca, primele care vor beneficia de aceasta masina inteligenta, fara volan sau pedale, condusa doar prin internet si GPS de catre un soft special, ghidata de tot felul de senzori, vor fi parcurile auto ale firmelor de inchiriat.

masina google„Condusul” unei astfel de autoturism este cu totul altceva decat ne-am inchipuit vreodata ca poate fi! Ma gandesc inca de pe acum ce va insemna sa inchiriez o masina in Bucuresti pentru a fi maine dimineata la Oradea. Voi putea sa admir privelistea linistit, voi putea citi sau chiar voi putea sa trag un pui zdravan de somn si, a doua zi de dimineata voi fi odihnit ca si cum nici nu as fi parcurs 600 de km.

„Inchiriaza masina viitorului” va fi probabil sloganul primei firme de rent a car care va aduce in parcul ei acesta bijuterie de autoturism care ne va face noua si copiilor nostri viata mult mai usoara. In acest moment aceasta mica reprezentanta al noului tip de trafic a fost prezentata de compania americana intr-o forma foarte futurista, semanand mai degraba cu o gondola pe roti decat cu o masina. Echipata dupa cum am mai spus cu senzori si echipamente comandate de software, acest prototip atinge viteza maxima de 40 km/h (probabil ca nici nu este nevoie de mai mult in orasele aglomerate) tocmai datorita faptului ca se doreste in primul rand o masina sigura. Elementele de caroserie sunt proiectate in asa fel incat sa ofere siguranta si confort maxim iar elementele „vitrate” gen parbriz, luneta sunt confectionate din plastic.

Google spera sa produca in perioada urmatoare cu ajutorul unor mari producatori circa 200 de astfel de autoturisme care, pentru inceput, vor face deliciul pasagerilor din California.

Este clar care este trendul pe piata inchirierilor auto, dar, ne intrabam, cu astfel de autoturisme care va fi soarta unei meserii care aduce azi milioane de locuri de munca in toata lumea: taximetria.

Be Sociable, Share!