Sfaturi pentru alegerea masinii potrivite

prima-masinaAlegerea unei masini se dovedeste a fi una mai grea decat te-ai asteptat. Pus in situatia de a alege o masina iti dai seama ca se ivesc prea multe intrebari la care trebuie sa afli raspunsul inainte de a lua o decizie.

Bugetul disponibil

Inainte de a cauta masina pe care ti-o doresti e important sa stii ce iti permiti. De multe ori masina visurilor este cu mult peste bugetul pe care il poti aloca, asa ca trebuie sa fii sincer cu tine insuti si sa accepti ca pentru 10000 de euro nu poti avea masina de lux visata.

Daca totusi iti doresti o masina a unui anumit brand o solutie de mijloc ar fi achizitionarea unei masini second hand. Desi pe moment poate parea o decizie buna, gandeste-te serios ca masina achizitionata s-ar putea sa aiba nevoie de reparatii. Pentru a evita situatia neplacuta in care iti cumperi o masina si o lasi in parcare pentru ca ai dat pe ea suma maxima de care dispuneai ar fi de preferat sa iei in calcul o rezerva pentru reparatii de circa 20%. Concret, sa spunem ca ai la dispozitie 10000 de euro. Cauta o masina cu un pret de maxim 8000 de euro si rezerva-ti un buget pentru reparatii si alte situatii neprevazute de 2000 de euro.

De ce tip de masina ai nevoie?

Cand urmeaza sa achizitionezi o masina gandeste-te la mai mult decat aspectul ei. Sigur ca trebuie sa iti placa modul in care arata, indiferent ca e noua sau second hand, dar o masina trebuie sa corespunda nevoilor tale de spatiu, de siguranta, sa aiba un consum si cheltuieli de intretinere avantajoase.

O masina pentru tine sau pentru toata familia? Drumuri in oras sau in afara acestuia? Iata doar doua intrebari de care sa tii cont cand alegi modelul masinii.

Siguranta personala este un aspect important asa ca acorda-i importanta cuvenita. Masinile noi au un ABS mai eficient  si sunt dotate cu ESP pentru evitarea accidentelor prin impiedicarea blocarii rotilor in timpul franarii, respectiv prin marirea stabilitatii. Modelele mai vechi sau masinile second hand pot avea anumite minusuri in aceasa privinta.

Esti sofer incepator si cauti prima ta masina? Cel mai bine ti s-ar potrivi o masina de dimensiuni reduse, usor de condus. Nu investi multi bani intr-o masina noua, mai bine alege un autoturism second hand pentru ca stilul de condus si lipsa de experienta vor afecta masina si ii vor scadea considerabil pretul in cazul in care vei vrea sa o vinzi.

Daca nu intentionezi sa pastrezi mult timp masina sau iti place sa schimbi des modelul tine cont de faptul ca valoarea unei masini noi scade mult mai rapid decat a uneia la mana a doua. Asa ca alege o masina second hand daca nu o vei pastra mult timp.

Acesta este un scurt ghid care ti-ar putea fi util in alegerea unei masini. Tine cont de el si decizia poate fi mai usoara si mai avantajoasa.

Informatii furnizate de Auto Grand Rent a car

Be Sociable, Share!