Sa inchiriezi sau sa achizitionezi?

cumpara-sau-inchiriazaOdata cu cresterea numarului de masini, cu expansiunea oraselor si supraaglomerarea se pune problema daca e mai rentabil sa cumperi sau sa inchiriezi o masina.

Avantajele inchirierii unei masini sunt numeroase, ca sa nu mai vorbim ca daca este inchiriata pe o perioada foarte mare pretul platit pe zi se micsoreaza considerabil. O masina inchiriata este mereu cu toate reviziile la zi, taxele sunt mereu platite iar orice problema ar aparea nu trebuie sa va puneti problema ducerii ei la reprezentanta deoarece de acest aspect se ocupa firma de rent a car. Dumneavoastra vi se va oferi intre timp o alta masina pentru a va satisface nevoile de deplasare si astfel nu pierdeti timp pretios. Singurele cheltuieli care le veti avea cu o masina inchiriata constau in conumabile, principalul fiind combustibilul, lichidul de parbriz si odorizantele.

Problema pusa de achizitionarea unei masini consta in investitia ei initiala si cum ea se reduce cu 40% in momentul in care iesiti pe poarta dealer-ului (in cazul in care este cumparata noua), insa daca este o masina second hand devalorizarea ei se va produse mult mai lent si mult mai putin. Adanc inradacinat in mentalitatea romanilor este spiritul proprietatii si acest lucru se vede cel mai bine in comportamentul lor social in materie de achizitii si nu inchirieri. Pe termen lung, majoritatea vor sa detina un imobil si nu sa stea cu chirie, acest lucru fiind valabil si in cazul unei masini, contrar comportamentului generatiei tinere si nu numai din Occident, care iubeste in primul rand libertatea pe care inchirierea le-o aduce. O masina proprietate personala vine cu avantajul faptului ca sunteti proprietar, puteti merge si face cam tot ce doriti si ce va permite echiparea masinii, insa intr-un final tot dumneavoastra sunteti si cel responsabil de achitarea tututor taxelor, asigurarilor, reviziilor.

Problema locurilor de parcare este insa pusa in ambele cazuri. De exemplu, orasele foarte aglomerate, unde numarul de masini este net superior numarului de locuri de parcare autorizate, duce cu timpul la o migrare a populatiei in adoptarea altor mijloace de transport cum ar fi taxi-urile, scuterele, bicicletele, lucru ce s-a si intamplat deja in orasele foarte mari ale globului.

Be Sociable, Share!