Intrebări utile pentru când închiriezi o maşină

cevaOdată cu începerea sezonului estival multă lume îşi planifică deplasările de vacanţă, iar închirierea unei maşini a devenit o opţiune preferată de cei care vor să se mişte mai liber, mai ales în străinătate. Alegerea unei anumite agenţii cu profil “rent a car” nu trebuie însă lăsată la voia întâmplării. Taxele, politicile practicate şi garanţiile vor determina obţinerea maşinii potrivite, fără surpriza unor costuri suplimentare ascunse.

Iată câteva întrebări de bază care pot fi adresate de client unei agenţii de închiriere maşini:

1. Pot să aleg exact maşina pe care mi-o doresc?
Maşinile disponibile pot varia de la o locaţie a agenţiei la alta şi de aceea alegerea unei anumite clase de autovehicul poate depinde de politicile firmei.

2. Se poate întâmpla ca maşina rezervată de mine să fie substituită?
In cazul în care maşina este rezervată online, multe agenţii îşi păstrează dreptul de a înlocui vehiculul în cazul în care acesta nu este disponibil imediat. Aceasta se întâmplă deoarece agenţia nu poate prevedea când clientul returnează maşina mai târziu sau dacă aceasta va avea nevoie de lucrări de reparaţii şi întreţinere.

3. Pot să returnez maşina într-o locaţie diferită?
Dacă agenţia are filiale în mai multe oraşe, este posibil ca acest lucru să fie permis contra unei taxe suplimentare, bineînţeles.

4. Câtă benzină trebuie să fie în rezervor la returnarea maşinii?
Agenţia va specifica acest lucru, iar existenta unei cantităţi mai mici de combustibil decât cel indicat s-ar putea să fie taxată suplimentar.

5. Ce se întâmplă dacă maşina se strică?
Acest lucru nu poate fi prevăzut de la început. Este bine să fie cunoscută politica agenţiei cu privire la astfel de incidente. De obicei, agenţia va furniza un alt vehicul fără taxe suplimentare.

6. Ce trebuie să fac în caz de accident?
De obicei firma de închirieri auto pune la dispoziţie un număr care poate fi apelat 24 ore din 24. Ca şi în cazul defecţiunilor tehnice, vehiculul avariat va fi înlocuit cu unul nou.

7. Mi se înapoiază banii dacă returnez maşina mai devreme?
Este posibil ca agenţia să calculeze o sumă de returnat dacă maşina este adusă la centru cu cel puţin o zi mai devreme.

8. Trebuie să curăţ maşina înainte de a o returna?
Evident, trebuie îndepărtat tot gunoiul, dar firma se va ocupa şi de aspirarea interiorului şi spălarea exterioară a vehiculului înainte de a-l închiria din nou.

Be Sociable, Share!